reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak.Göz kamaştıran, sağlıklı ve sağlam saçlara ulaşabilmek için sadece kozmetik araçlar kullanmak zorunlu değildir. Bazı doğal araçlar ve yöntemlerle da böyle saçlara sahip olmak mümkündür. Hangi yöntemler kullanılarak bu tür saçlara sahip olabileceğinizi size arasdirdik. Bu yöntemlere birlikte bakalım.

Saçınızı sıcak su ile yıkamayın. Saç derisinde üretilen yağların çoğunluğu kötü yağlar olsa da saç derisinin ve saç tellerinin bu yağa ihtiyacı var. Sıcak su ile yıkamakla siz bu yağların ortadan galdırılımasına ortam hazırlıyorsunuz. Bu da saçların kuru ve ölü görünmesine neden olur. Saçınızı sık sık yıkamayın. Çok sık yıkamak saçı ve saç derisini kurutur. Bunun sonucunda da saç hücreleriniz travma alır ve saçınız mat bir görünüm elde ediyor. Saçınız ıslak iken tarak seçimine dikkat edin. Saçlarınız ıslak olduğu zaman şişer ve çabuk kırılmaya eğilimli olur. Bu yüzden dişleri iri ve çekilmiş olan taraklar kullanmaya çalışın. Saçlarınızı yıkarken masaj yapın. Saçlarınızı yıkarken masaj yapmanız vücudunuzda mutluluk hormonlarının yayılmasına yardımcı oluyor. Masajı dairesel formda şakaklara kadar yapın, daha sonra kulaklara ve boynunuza doğru sürdürün. Böylece, hem saçınız daha temiz olacak, hem de stres atmakla rahatlamış olacaksınız. Saçlarınız kuruysa, bunlara dikkat edin.

Saçlarınız çok dökülmeye başlamışsa dermotologların tavsiye ettiği vitaminlerden kullanmaya çalışın. – Saçlarınızı çok sıkı toplamayın. Çünkü bu saçlarınızın kırılmasına ve zedelenmesine yol açabilir. – Saçlarınız egzama varsa, kükürtlü sabunlarla yıkayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: