reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Saç dökülmesinin belli nedenleri

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Saç dökülmesinin belli nedenleri;Güzelliğe gölge düşüren saç dökülmesi sorununu: stres, mevsim geçişleri, işlem, yetersiz beslenme ve yanlış kozmetik ürünler yaratıyor. 

Kan dolaşımı, saçlarınızın daha çabuk uzamasını ve artırılmasına sağlar. Saç derinize masaj yapmak için; saç yapınıza uygun, geniş, uçlarında kan dolaşımını artıracak mini toplar olan fırçalar idealdir. Fırçalar ile her gece yatmadan önce saçlarınızı 25 düz, 25 ters (başınızı öne eğerek) tam 50 kez fırçalayın.
-Demir Eksikliği saç dökülmelerinin nedenlerinden biridir. Demir açısından zengin besinler yiyerek saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz. Örneğin kırmızı et, yumurta, kuru meyveler, ıspanak ve yeşil yapraklı sebzeler gibi.

-Saçları Gereğinden fazla yıkamak, saç dökülmesine ve yıpranmasına yol açar. Ayrıca saç derisi normalden daha sık yenilendiği için bu durum kepek problemini de beraberinde getirir. Bu yüzden saçlarınızı 2 ya da 3 gün ara ile yıkamaya çalışın.

-Sigara ve alkol tüketmek saç dökülmesine yol açar. Ayrıca saçların sağlıklı ve parlak görünmesini de engeller. Bu nedenle sigara ve alkole veda edin.

-Stress, Saç dökülmesinin en bilinen nedenleri arasında yer alır.

Hiç yorum yok: