reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Saç boyamanın temel kuralları

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Boyalı saclar 1. Saçları düzgün nasıl boyamak olur?
Öncelikle saça balsam çekin (saçı yıkamayın), sonra cam kabın içine boyayı süzün. Hidrojen peroksidi bu karışıma ekleyin. Aynı beraberde tonoz ayırıp, boyayı saçın dibine sürün ve bekleyin. Saçın kökü rengini değiştikten sonra boyanın kalan kısmını saçın uçlarına çekin. Boya saçta 22-40 dakika kalmalıdır. Saçlar ılık su ile yıkanmalıdır.


Saçı ilk kez boyadıkda neye fikir vermek gerekir?
Öncelikle saçların tipini belirleyin. İlk defa yapılacak boya ile ev ortamında tecrübe götürmeyin. Saçlarınızı profesyonellere havale edin. Yeni saç rengi seçende derinin rengini, yüz yapısını ve yüz çizgilerini dikkate alın.
İyi sonucu nasıl elde edilebilir?
Saçı ideal boyamak için saçlar az 2-3 gün yuyulmamış olmalıdır. 2-3 gü erzide saçın dibine yığılan doğal yağ ciltte koruyucu bir tabaka oluşturur. Renk açıcı – hidrojen peroksit saçın yanmasına sebep olursa, doğal yağ bu kaybın önler.
Esmer insan sarışın olabilir?
Saç boyasındakı pigmentler saçı üç renk çalarına kadar açabilir (röfle görülmez). Siyah saçlı insan sarışın olmak için üç basamak geçmelidir: öncelikle altını, sonra rengin açık tonu, daha sonra sarı ton. Eğer saçın ışıltısını koruyup, kaliteli sarı renk elde etmek istiyorsan, önce, saçını kahverengiye, daha sonra ise altını çalara boya. Fakat gerekli sonucu her zaman elde etmek olmuyor. Banka kaplarda satılan boyaların saç açıcısı daha güçlü olur. Ondan saç boyanmasında değil, röfle için kullanılır.
Ne için saça sürülen sevimli renk birkaç kullanımdan sonra önceki sonucu vermiyor?
Boya saça aynı beraberde paylanmalıdır. İstenilen renk doğru boyanan saçlarda yansır.
Evde röfle için?
Röfle için gerekli ekipman varsa evde röfle edilebilir. Fakat reflenin kişisel etmek mümkün değildir. Çünkü saçların belli bölümlerini reglemek için mutlaka kimse yardım etmelidir.
Boyanın saçta uzun süre canlı ve taze kalması için ne yapmak gerekir?
Öncelikle boya kaliteli olmalıdır. İkincisi, saç tipine göre şampuan veya saç kremi ile saçlarınızı yıkarsanız, renk uzun süre teravetini kaybetmez.
Boyalı saçları hangi süreliğine yeniden boyamak olur?
Çabuk uzayan saçları geç uzayan saçlara oranla sık – sık boyamak gerekir. Fakat saçın dibinde “doğma” saç rengi görünüyorsa o demek değildir ki, artık rəgləmək vaktidir. Saçlar nefes almalıdır.bir süre sonra renk yenilenebilir.

Hiç yorum yok: