reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Saçlara günlük bakım önerileri

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Saçlara günlük bakım önerileri ; Saç sağlam olmasında önemli etkenlerden biri saç tipine uygun gelen ürünlerinden kullanılmasıdır. Bunun için ilk saç tipini belirlemek esastır. Saç inceliğine, kalınlığına, normal olmasına da dikkat edilmelidir.


Saçlara günlük bakım nasıl olur


Saçlara günlük bakım önerileri
Bazı insanların saç derisi yağlı olur. Bu insanlarda saçların uç kısımları saç derisine nispeten kuru olur. Saç derisinin nasıl olduğu belirlendikten sonra saç derisinin türüne göre şampuan kullanılmalıdır.
Kuru saç uçları için ise gerekli ürünler tercih edilmelidir. Saçları yıkarken sabun kullanmayınız. Bu saç tellerinin kurumasına ve üstündeki küçük canlı hücrelerin ayrılmasına neden olur.

Saçları sıkı tokalarla toplamak, saç teli hücrelerinin sıkışmasına yol açar ve saçları kırıyor. Saçları yoğun bir şekilde toplamak belli bir zamandan sonra alında ve şakaklarda saç dökülmesi sorununa neden olur. Bu bakımdan açık bırakarak saç telleri ve deri hücrelerinin hava almasını sağlamak gerekir.

Saçları taradık nemli veya yaş olması da önemlidir. Çünkü, saçların kuru halde taranması onların kırılmasına ve zaman içinde kurumasına neden olur. Ayrıca saçlara zarar vermeyen saç tarakları veya fırçaları almak da önemlidir.

Bazı saç fırçası veya taraklar ek yerler olur. Bu ek yerler saç tellerinin zarar görmesine neden olur. O yüzden saçlara bakım ürünleri doğru seçilmeli, onlara zamanında bakım yapılmalıdır. Eğer saçlar haftada bir kez yuyularsa onlarda yağlanma meydana gelir. Kirli olduğunda ise saçların sertleşmesi ve çeşitli saç problemleri olur.
Saç daha güzel ve həcimli olması için saçlar sabahları yıkanmalı, onlara gerekli bakım gösterilmeli, şampunlardan gerekli miktarda ve doğru (saç tipine uygun) kullanılmalıdır.

Saçlara günlük bakım ve Saçınızın saglamlığı için ne yapmalıyız
Saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamayın.
B vitamini sadece saçı beslemekle kalmıyor, aynı zamanda stresi de azaltıyor. Stres saçın en büyük düşmanı.
Banyodan sonra saçlarınızı sıkı şekilde geriye toplamak yerine, bir süre serbest bırakın. Daha sonra kurutun.
Kan dolaşımını hızlandırdığı ve saç köklerini qidalandırdığı için, her gün düzenli olarak saç diplerine masaj yapmak saçlara faydalıdır.
Belli bir yaştan sonra saçların azalmasının engellenmesi amacıyla kabak yemek oldukça faydalıdır.
Sağlıklı saçlar aynı zamanda yediklerinizle de bağlantılıdır. Saç telinin ana maddesi, yüzde 97% oranında keratinden oluşur. Bu madde de soğan, kabak, kayısı, patates, lahana, böğürtlen, et ve balıkta var.
Ananasın da saça olumlu etkisi vardır. Ancak konserve yerine, yenisini kullandığınızda, içindeki her madde saçın daha hızlı uzamasını sağlar.
Saçlara günlük bakım yapmak , Saç bakımı ile ilgili maske ve diger yazılarımızı okumak için Güzellik sırları menüsünden benzer yazılar mevcut. Umarım Saç bakımı ile ilgili yazılarımız sizlere yardımcı olmuştur.

Hiç yorum yok: