reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Sağlıklı saçlar için altın kurallar

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Sağlıklı saçlar;Tüm kadınlar parlak, canlı, güzel saçlara sahip olmak istiyor. Tesadüfi değil ki, saçlar güzel göründüğünde kadınlarda özgüven daha fazla olur.


Peki güzel saçlara sahip olmak için ne yapmak gerekir? 
Araştırmalara göre güzel saçlara sahip olmanın altın kuralları şunlardır: 
– Saçları şampuanla yıkamak gerekir. Sabunlar saçın üzerinde şeffaf bir tabaka oluşturur. Bu da saçı matlaştırıyor, cansızlaşdırır.
– En iyi saç şampuanı ve saç kremini deneyerek öyrenin sonra sürekli kullanın. Başkasının saçına düşen şampuan sizin saçınıza uygun olmayabilir. Saçınız kolay taranıyor, şekil alıyor ve parlıyorsa, şampununuzdan emin olabilirsiniz. Saçlarınız yağlıysa, krem kullanmayın. Yağlı saçlar a uygulanan krem saçları daha da yapışkan yapar.
– Saçları her yıkadıktan sonra saç kurutma makinesi, kurutmayın. Çalışın ki kendi -Özüne kurusun. Sık sık saç kurutma makinesi, kurutulan saçlar sık Cansızlaşıyor ve giymek. Fanı mutlaka kullanacaksanız, kafanızı aşağı eğip yukarıdan uçlara doğru kurulayın. Bu durumda saçlarınız daha gür görünecektir.
– Saçlarınızı çok sıkı toplamayın. Sürekli olarak saçları kip toplamak saçların kırılıp-dökülmesine neden olabilir. Saçları zayıf şekilde toplamak veya serbest bırakmak gerekir.
– Jöle ve köpükten kullandığınız zaman saçları yıkamadan yatmayın.
– Saçlarınız seyrekse, koyu renkli boyalardan kullanmayın.
– İri dişli daraklar kullanın.
– Saç şekillendirici lasyonların içinde yumuşatıcı maddeler var. Bunlar saç nemliyken kullanılmalıdır. Sürüldüğünde saçın üzerinde ince bir tabaka oluşur, bu tabaka saçı dış etkenlerden korur. Özellikle ince telli, yağlı saçlarda çok yararlı olur. Bu ürünleri yağlı olmadırları için saçtan kolayca akıp giderler.
– Saçlarınızı sürekli olarak bayarsanız bitkisel boyalardan kullanın. Kimyasal boyalar saçları zamanla yıpratıyor, kurudur. Doğal boyalar ise saçları parlaklaştırır

Hiç yorum yok: