reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Çay lekesini nasıl temizleyebilirsiniz?

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Çay lekesini nasıl temizleyebilirsiniz ; Çay lekeleri, diğer bir çok leke gibi olumsuz anlamda bir lekedir. Fakat zamanında müdahale ve evdeki malzemelerden kullanarak bu lekeden çok kolay kurtulabilirsiniz.

Çay lekesini nasıl temizleyebilirsiniz
Çay lekesini nasıl temizleyebilirsiniz
Eğer çay kıyafetinize döküldü ise ilk olarak elbiseyi çıkarıp bol soğuk suya tutarak lekeli bölgeyi ovalayıb, lekenin çıkıp çıkmadığına dikkat etmelisiniz. Daha sonra en az yarım saat soğuk su dolu bir kapta tutun. Elbiseniz ağdırsa ve lekeyi çıkarmakta zorlanıyorsanız elbisesi gece adi suda veya beyazlatıcı bir araç eklediğiniz suda tasarruf edebilirsiniz. Renkli çamaşırlarınız için ise bu türden kıyafetler için özel olarak üretilmiş ağardıcılar veya renkliler için kullandığınız deterjan toz eklediğiniz suda tasarruf edebilirsiniz. Ancak arada kontrol etmekte fayda var.

İnatçı çay lekelerinden kurtulmak için; diğer önerimiz ise çay lekesinin üzerine bir litre suya karışdırdığımız bir kaşık sirkeyi sürtmektir. 5-10 dakika sakladıkdan sonra her zamanki yıkadığınız şekilde yıkayabilir ve açık havada karada görebilirsiniz. Kuruturken dikkat edilmesi gereken ise kurutma makinesi kullanmak etmemektir. Aksi halde çok sıcak olan kurutma makinesi lekenin o bölgeye yerleşmesinde büyük rol oynayacak. Eğer çay lekesi parçaya hopubsa, beyazlatıcı kullanmadan çıkarmanız pek mümkün olmayacak. Bunun için yukarıda belirtildiği gibi renkliler ve beyazlar için özel üretilmiş ağardıcılar işimize yarayacak.

Halıdan çay lekelerini çıkarmak için; ise, öncelikle dökülen çayın çoğunu kuru ve beyaz renkli bir bez yardımıyla alın. İkinci olarak, bu bölgeye bir miktar su dökün, ama çok dökmemeğe dikkat edin, aksi takdirde leke yayılabilir ve kurumaz. Evdeki elma sirkesinden bir miktar bir beze dökerek lekenin üzerine bu bez yardımıyla sürün. Yaklaşık 10 dakika kadar bekledikten sonra temiz bir bez ve su ile içten dışa doğru silin.

Kısacası, ne kadar hızlı müdahale ederseniz, o kadar etkili sonuç elde edersiniz ve unutmayın ki, en iyi temizleyici soğuk sudur.

Hiç yorum yok: