reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Saç bakımında kullanılan bitkisel yağlar

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Saç bakımında kullanılan bitkisel yağlar ; Doğal olmayan bazı ürünler var ki, saç sağlığına zarar verir. Bu ürünlerin yerine saçlara doğal sağlık kazandıran bitkisel yağlardan faydalanılabilir. Bunlar arasında aloe vera, fesleğen yağı, amla yağı, ceviz yağı özel farklıdır. Düzenli kullanıldığında bu ürünler saçları güçlendir.

Bitkisel ürünler hem saça, hem de saç derisine sağlık kazandırır. Buğday yağı, defne yaprağı yağı, fındık yağı, gül yağı, jojoba yağı gibi bitkisel ürünler de saç bakımında kullanılır.

Buğday yağı hücre yenileyici olmakla beraber hassas ve yıpranmış saçlar için faydalıdır. Günlük bir çay kaşığı kullanılır. Saç ve cilde masaj şeklinde uygulanır;
Kuru ciltlerde yumuşatıcı ve besleyici olarak kullanılan ceviz yağı doğal nemlendirici olarak kabul edilir. Saç diplerini ve saçları besler, saç dökülmesini önler.
Defne yaprağının yağı da faydalıdır. Bu ürün saç ve saç derisi tedavilerinde kullanılır. Saçın uzamasına yararı var; – Fındık yağı kuru ve yıpranmış ciltlere rahatlıkla uygulanır;
Gül yağı ise saç uzatıcı ve besleyici etkiye sahiptir;
Saç bakımında keten, zencefil, dulavratotu, çemen otu, amber çiçeği, şerbetçiotu da kullanılıyor.Saç bakımında kullanılan bitkisel yağlar  hakkındaki makalemize yorumlarınız bekliyorum.

Hiç yorum yok: