reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Saç kırılmalarını önlemek

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Saç kırılmalarını önlemek ; Saç kırıklıklarından nasıl kurtulunur

Modern dönemde sürekli olarak kullandığımız saç kurutma makinesi ve saçlarımıza çok büyük zarar veren diğer belirtiler, kırılgan ve zayıf saçların olmasına yol çıkarır.



Saçlara günlük bakım önerileri, Saç kırılmalarını önlemek
Öncelikle gözlemlediğimiz problemlerden biri saç kırılmalarının  ortaya çıkmasıdır.

Her sorunda olduğu gibi bu sorunda da öncelikle vücudun genel durumuna göz atmak önerilir. Tırnak ve saçların durumu, sağlığın ne durumda olmasından haber veren net gösterge. Saç kırıklıkları genellikle vitamin eksikliği, olmayan beslenme, besleyici maddelere olan eksikliklerin sonucu olabilir. İşte bu yüzden sorunu içten çözmek gerekir.

Saç kırıklıklarının en önemli sebebi bence vitamin eksikligidir. Saglık danışmanınıza danışıp hangi vitaminlerin eksik oldugunu araştırmanızı tavsiye ederim.

Böylece, ilk olarak günde 2-3 lt su içmek gerekir, bu nedenle vücutta su eksikliği saçların kuru ve kırılgan olmasına sebep olur. Sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı zeytin yağı içmek de önerilir. Öyle ki, güzel saçlara sahip olmak istiyorsanız bitkisel yağların ne kadar önemli olduğunu bilmeniz şarttır.

Ayrıca kuru ve kırılgan saçlara iyi gelen yağlardan kullanarak mutlaktır. Saçları yıkamadan önce hint yağı, ayıgancesi, zeytin ve diğer yağlarla maskeler etmeyiniz bu tip sorunun çözümüne yardımcı olacaktır.

Diğer yöntemlere gelince, bu sorunun çözümünü her bir salonda bulabilirsiniz. İlk yöntem saçkıranların kesimi ve sonraki kulluktur. Son zamanlarda ise hayli ün sıcak makas ile kesim. Bu oldukça uzun bir işlemdir (1.5-2 saat). Saç ucunu kestiklerinde yüksek sıcaklık etkisinden uçlar yapışarak, katmanlara ayrılmıyor.

Diğer salon prosedürü olan – termo restore edilme denir. Saçlarınıza özel araçlar sürülür, daha sonra şampuanla yıkanmış, uçlarına peynir altı suyu sürülerek prosedürü özel ütü ile bitirirler. Saçlar büyük dozda onarıcı araçlarla beslenerek, yüksek hararetle imal edildiğine göre etkisi uzun süreli korur.

Ayrıca diğer yöntemlerde vardır, sadece salonda pek çok yöntemlerin çoğunluğu tedavi edici değil kozmetik sayılır. Böylece, üsten sorunu çözerek saçlarınıza geçici güzellik ve parlaklık verebiliyorlar. Dolayısıyla her bir problem ve hastalıkta olduğu gibi, saçkıran problemini de içten çözmek gerekir.Saç kırılmalarını önlemek ; Saç kırıklıklarından nasıl kurtulunur

Hiç yorum yok: