reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kıvırcık saçlara bakım

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Kıvırcık saçlara bakım ; Kıvırcık saçlara bakmak diğer saç türlerine göre çok zordur. Kabarmayan, parlak ve güzel görünen kıvrımlara sahip olmak için kıvırcık saçlara özel bakım göstermek gerekir. Bu zaman doğru şampuan, saç kremi ve diğer hizmet araçları tercih edilmelidir.

Bu tür saçlara bakım konusunda size bazı tavsiyeler verdik. Bunlar şunlardır: Yıkarken önce saç kremi, sonra şampuan kullanın Genellikle saçları yıkarken ilk şampuandan sonra saç kremi kullanılır. Ama kıvırcık saçları olanlara bunun aksini yapmak önerilir. Böyle saçlara sahip olanlar saçlarını islatdıkdan sonra diplerine değmeyecek şekilde krem uygulamak gerekir. Yaklaşık 2 dakika bekledikten sonra bol su ile yıkayıp durulamalı, daha sonra ise şampunlamalıdırlar. Bu sayede saçlarınız daha kolay taranacak ve kabarmayacakdır. Kıvırcık saçlar için yıkama aralığı da bir günden bir olarak tavsiye edilir. Saçları bir günde bir yıkamak saçın sağlığını korur ve daha kolay şekil vermeye yardımcı olur. Bitki içeren şampuanlardan kullanın Kıvırcık saçlar için mutlaka besleyici ve nemlendirici özelliğe sahip olan şampuanlar kullanılmalıdır. Kuru, yağlı veya normal saçların her biri için ayrıca şampuanlar tercih edilmelidir.

Kıvırcık saçlara sahip olanların bitkisel içeriği ile saçları tahrişe karşı koruyan, kabarmanı azaltan şampuanlar kullanmaları önerilir. Durulama suyu soğuk olmalıdır Saçlarınızı şampuanladıktan sonra soğuk su ile durulamak saçların parlak ve yumuşak olmasını sağlar. Soğuk su saçın kabarmasınıda önler. Ayrıca saçı biraz nemli kalacak şekilde kuruttuktan sonra sonunda soğuk hava vermek de kabarmayı azaltmada yararlı olacaktır. Saçı tam kurutma da çok önemli olduğu belirtiliyor. Çünkü saçta nem kalması saçın kıvrılmasına sebep olacak ve saçın doğal görüntüsünü duymasını engelleyecektir. Bu yazdıklarımızı yapmanız kıvırcık saçlarınızın daha kolay taranmasına ve kabarmayan, uzun süre formunu kaybetmeyen kıvrımlara sahip olabilirsiniz

Hiç yorum yok: