reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Hamileligin iyi tarafları nelerdir

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Hamileligin iyi tarafları nelerdir ; Hamilelik bazen kadınlar için uzaktan korkutucu olabiliyor ve dolayısıyla çocuğun doğmasını geciktiren çiftlerin de sayısı çoktur. Ancak hamilelikte rastlanan sıkıntıların yanında hayatı hamile kadınlar için daha güzel hale getiren sebepler de var.

Öyle ki, sadecebüyüyenkarın, artıkçekilir, acılardeğil, size mutlulukverenbirçokşey de gebeliklebirlikteverilebilir ve çocuksahibiolmanınheyecanınahamileolmanıngüzelliği de ekleniyor. Şimdi biz hamileliğiniyi ve hayırlıtaraflarınısizindikkatiniziçekmekgerekmektedir.

Özellikle devlet işlerinde çalışan kadınlara 7. aydan itibaren mezuniyet verillir. Bu zamanı dinlenmek için kullanabilirsiniz. Aslında hamilelik fiziksel olarak biraz sıkıntı yaratıyor, ama zihinsel işle uğraşanların beyinlerini dinlenmeleri  için bu tatil süresi çok iyi fırsattır. Çocuk olduktan sonra öyle çok vaktiniz olmayacağına göre gebelikte sahip olduğunuz bu bol zamanı iyice dinlenmek için kullanın. Hamilelikte adet işlemi gerçekleşmez. Bu dönemi ağrılı ve zor geçiren bayanlar için hamileliğin iyi tarafı uzun bir süre adet sancıları yaşamadan vakit geçirebilmek ve biraz da olsa kendini iyi hissetmek edebilmektir. Rahatça yemek yemek de hamileliğin iyi yanları arasındadır. Öyle ki, çocuğunuzun ihtiyacı olan gıdaları yiyor, böylece daha sağlıklı gidalanırsınız.

Normal hayatında çok miktarda “fast food” yiyen ve sağlıklı gidalanmayan birçok hanımın hamilelik döneminde tamamen sağlıklı beslenme rejimine geçtiği ve ancak yararlı besinler yediği görülmüştür. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda en az bir kez çocuk doğurmuş kadınların rahim kanseri olma ihtimallerinin hayli miktarda aşağı düştüğü gösterilmiştir. Böylece, doğanın yarattığı bu yöntemi uygulayarak, çocuk sahibi olmanın yanı sıra sağlığınızı koruyabilir ve kansere karşı korunabilirsiniz.

Hiç yorum yok: