reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Hamilelikde üzüm yemenin faydaları

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Hamilelikde üzüm yemenin faydaları ; Hamile iken yediklerinize ve içtiklerinize çok dikkat etmelisiniz. Çünkü aldığınız besinler sadece size değil, çocuğunuza da etkiliyor. Üzümü ister meyve gibi yiyerek, isterse de kuru biçimde veya komposto hazırlayıp içmekle faydalarından yararlanabilirsiniz.

Üzümün faydaları şunlardır
Kan azlığının önler Gebelerde kansızlık veya demir eksikliği çok sık rastlanan sorunlardan. Demiri ilaçlar yoluyla kabul etmektense, doğal gıdalar yemekle kabul etmek daha uygun. Üzüm bol miktarda demir ve B vitamini bakımından zengindir. Bu nedenle hamilelik sürecinde üzüm yiyerek yorgunluk, halsizlik, depresyon ve kan azlığının yarattığı diğer sorunlardan muaf olabilirsiniz. Kabızlığı giderir Hamilelikte kadınların en çok karşılaştığı sorunlardan biri de kabizlikdir. Lifli olması ile üzüm kabızlığın önler ve bağırsakların iyi çalışmasını sağlıyor. iştahı artırır İştah eksikliği gebeliğin birinci ve üçüncü trimestrinde, yani ilk 3 ayda ve son 3 ayda hamile kadınların karşılaştığı problemlerdendir. İlk 3 aylık bunun nedeni mide bulantısı iken, son 3 ayda ise rahim büyümesidir.

Üzümün içeriğindeki lif, magnezyum ve potasyum sayesinde iştahınız açılacak ve bu sorundan muaf olacaksınız. Diş sağlığını koruyor Hamilelikte diş eti iltihabı ve dişlerle ilgili diğer sorunlar da yaşanıyor. Üzümün içeriğinde bulunan “oleanolic” asit sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmanıza yardımcı oluyor. enerji verir Hamilelik sürecinde yorgunluk, halsizlik her gün yaşanan bir sorundur. Üzüm glikoz ve şeker içeriği ile size enerji ve güç verir. Buna göre de üzümü beslenme programınıza ilave etmeniz faydalı olacaktır. Çocukta kemik gelişimine iyi gelir Hamilelikte çok üzüm yiyerek doğmamış çocuğunuza da iyilik etmiş olursunuz. Yüzümdeki kalsiyum çocuğunuzun kemiklerini güçlendirir, vitaminler ise onun görme yetisini geliştirir. Üzümün bu faydalarını bildikten sonra, ümit ediyoruz ki, hamile bayanlar hem kendi sağlıkları, hem de karınlarındaki bebeğin sağlığı için daha çok üzüm yemeye başlayacaklardır.

Hiç yorum yok: