reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Çocuğunuzu dudaktan öpmeyin

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Çocuğunuzu dudaktan öpmeyin ; Uzmanlar ebeveynlere uyardı. Onlara göre, çocukluk döneminde dudaktan öpmek cinsel hayatına etkiliyor. Peki, anne ve babaların çocuklarını dudağından öpmesi onların gelecekte hangi sorunlar yaşamasına yol açıyor? 

Çocuklar düşünün ki, bir şey ya iyidir, ya kötüdür. Çocuk bilinçaltı olumlu duygu yaşadığında onu iyi olarak kabul ediyor.Olumsuz duygu yaşadığında ise doğal olarak onu kötü bir olay olarak kabul ediyor. Anne ve babanın evladının dudağından sevgi ile öpüldüğünde bu, çocuğun hoşuna gidiyor. Bu olayı hafızasında iyi olarak kaydeder.

Çocuğunuzu dudaktan öpmeyin
Çocuğunuzu dudaktan öpmeyin
Çocuk başkalarının da dudağından öpmesine itiraz etmiyor. Çünkü çocuk düşünür ki, anne ve babasının her hareketi doğrudur. Dudaklar beyinde en fazla nöron sayısına sahip bölgelerden biri olduğu için bu duygunun kalıcı olmasına da neden olur.

Çocuk sonra büyüklerin onun dudağından öpmesini arzulaya, ya da onların bu isteğine olumlu cevap verebilir. Bu durum ne yazık ki, çocuğu tecavüzden savunmasız hale getirir. Çocuk yabancı kişileri ayırt edecek yaşa gelince de, bu davranışa itiraz etmesi olasılığı düşer, başkalarını dudaktan öpmeye de eğilimli olurlar. Bu çocuklarda toplumda başkalarına, özellikle, yaşıtlarına karşı ahlaksız hareketler yapması da gözlemlenebilir.

Babanın kızını, annenin oğlunu dudaktan öpmesi çocuğun gelecekteki cinsel yaşamını da olumsuz yönde etkileyebilir. Babanın oğlunu, annenin kızını dudağından öpmesi ise çocuğun gelecekte hemcinsine aşık olması yönümünde sorunlara neden olabilir.

Bu tür çocukların ergenlik dönemlerinde hızlı ve sağlıklı olmayan cinsel ilişkilere maruz kalması da gözlemlenebilir. Odur ki, sevgi ve qayğınızı çocukların dudaklarından değil, yanakların öpmekle teşhir edin.

Hiç yorum yok: