reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kepeğe karşı doğal çareler

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Kepeğe karşı doğal çareler;Kepekten kurtulmak için bir çoğunuz pahalı şampuanlar ve maskelerden kullanıyoruz. Fakat çoğu zaman bunlar pek yardımcı olmuyor. Bu nedenle kimyasal araçlar yerine doğal yollarla bu sorundan kurtulmaya çalışmalısınız. Biz bu yollun neler olduğu ve başka hangi yöntemleri uygulayarak kepeği yok etmek konusunda yazmıştık.

Kepeğe karşı doğal çareler Limon suyu daha çok önerilir. Limon suyu sadece kepeğe karşı değil, saç köklerinin güçlenmesi ve parlaklık kazanması için de çok iyi etkiye sahiptir. Limon da fazla yağı alır ve saçınızı besler. Limon suyunu uygulamak için önce saçınızı şampuanla yıkayın. Daha sonra saç derinize limon suyunu masaj yaparak uygulayın. Bir süre sakladıkdan sonra biraz şampuan kullanımı ile yıkayıp durulayın. Limon suyunun saçınızda kalmamasına dikkat edin. Aloe vera Bir diğer etkili araç ise aloe vera. Aloe vera jeli kuru saç derisini yumuşatır, saçı güçlendirir ve saçın dökülmesini önler.

Saçınız kuru halde iken aloe vera jeli ile masaj yapın. Biraz bekleyip yıkayın. Bu yöntemi kepek azalana kadar her gün tekrarlamalısınız. Hindistan cevizi yağı Hindistan cevizi yağı da Kepeğin yok edilmesine iyi gelen araçlardan. Saçınızı yıkamadan önce bu yağı masaj yaparak cildinize sürün. Bir havlu ile kapatıp biraz bekledikten sonra saçınızı tarayın. Daha sonra ise ılık su ve şampuanla iyice yıkayın. Mayonez Kepeğe karşı faydalı bir diğer araç da mayonez. Mayonez vücudumuz için yararlı olmasa da saç bakımında  faydalı etkiye sahiptir. İçerdiği yumurta ve sirke sayesinde mayonezde saçları yumuşatır ve doğal bir parlaklık vermek için kullanılır. Nem saçınıza mayonez çekip bir süre tutun. Sonra ise şampuanla yıkayın. Sonuçta yumuşak ve parlak saçlara sahip olacaksınız. pancar suyu Pancar suyu da kepeğe karşı etkili tedavi yöntemlerindendir. Pancar haşladıktan sonra suyunu saç derinize masaj yaparak Kepekten kurtulabilirsiniz. sirke Anti bakteriyel özelliği ile sirke ölü derilerin temizlenmesini sağlar.

Ölü derilerin temizlenmesi sonucunda saç diplerinin hava alması için ortam oluşur. Bu sayede de Kepeğin oluşmasını engellenmiş olur. çim tohumu Kepeğe karşı bir başka yöntem de çim tohumudur. Çim tohumunu bir gece suda tutun. Sonra ezerek hamur haline getirin. Bunu saç derinize masaj yaparak uygulayın. Sonra şampuanla yıkayıp durulayın. Çok kısa bir sürede Kepeğin azaldığını hissedeceksiniz. Kepeği götürmek için diğer tavsiyeler Bunlardan ilki kafeini azaltmaktır. Eğer gün içinde çok çay ve kahve içiyorsanız, bunu azaltın. Mutlaka yeşil yapraklı sebze ve taze meyve yiyin. Bol su için. Et, çikolata ve diğer tatlı besinlerden az kullanın. Saçlarınızı çok yıkamayın. Çok kimyasal yöntem kullanmayın. Saç spreyi, jöle ve fandan az kullanmaya çalışın. Saçlarınızı tararken tarağın cildinize değmemesine dikkat edin. Saçlarınızı çok sıkı toplamayın. Stresli ortamlarda çok olmamaya çalışın.

Hiç yorum yok: