reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Çocuklar için yararlı besinler

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Çocuklar için yararlı besinler ; Çocukluk döneminde öğrenmeyi zorlaştıran ve genel vücut direncini düşüren faktörlerden biri kötü beslenme alışkanlıklarıdır. Bu alışkanlıklar vücudu birçok vitaminden ve yararlı besin maddesinden mahrum ederek beyne zarar verir.

Beyin enerjisini tam alamadığı için, işlevini de gerektiği gibi yerine getiremez. Bunun sonucunda dikkat dağınıklığı, algının bozulması, öğrenme güçlüğü ortaya çıkar. Bağışıklık sistemi zayıfladığı için, bir çok hastalıkların oluşması kolaylaşır. Buda çocukların geleceğine olumsuz etkiliyor. Bunun için çocukların beslenmesine özen gösterilmeli, zaman zaman kan tahlili yaptırarak vücuttaki mineral ve vitaminleri kontrol edilmelidir. Bu açıdan düzgün beslenmek çocuk sağlığı ve gelişiminde önemli faktörlerden kabul edilir. Beyin de vücudun en çok beslenmeye ihtiyaç duyan organıdır. Daha fazla vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Bu nedenle gıda rasionunda vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengin olan gıdalara ağırlık verilmelidir.

Çocuklar için yararlı besinler
Çocuklar için yararlı besinler
Süt ve süt ürünleri, yağlı tohumlar, çilek, frenk üzümü, böğürtlen, ahududu gibi meyveler, renkli sebzeler de çocukların sağlıgına faydalıdır.

Çocukların gelişiminde önemli gıdalar aynı zamanda onları hastalıklardan korur. Bu gıdalara avokado, kabak çekirdeği, badem, somon balığı, ıspanak, fasulye, mercimek, kakao, tarçın, yumurta için de geçerlidir.

Çocuklar için en yararlı besinler nelerdir
Yumurta : Yumurtanın akında protein, sarısında ise sağlıklı yağlar var. Ayrıca yumurtada B12 vitamini ve folik asit var. Buda organizma için oldukça faydalıdır.

Badem: İçeriğinde E vitamini ve magnezyum olan badem, çocukların kan dolaşımı sistemini geliştirir. Antioksidantla zengin olan badem, cilt sağlığı için de faydalıdır.

Avokado: Mucizevi bitkide doymamış yağlar da var. Bu meyve, çocukların büyümesine ve beyin gelişimine destek olur.

Kabak çekirdeği: Badem, zeytin yağı, fındık, soya, kabak çekirdeği gibi gıdaların içeriğinde bitkisel Sterol olduğundan kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.

Somon balığı: Bu balık türünde kalp ve beyin sağlığı için önemli olan Omega 3 yağ asitleri var. Diğer vitaminler de faydalıdır.

Ispanak: Lifli sebzelerden olan ıspanak, A ve C vitaminin yanında, kalsiyum, demir ve folik asit kaynağıdır.

Fasulye ve mercimek: Etli yemeklere eşdeğer sayılan bu besinler vejetaryen çocuklar için idealdir. Protein deposu hesap olan kuru fasulye ve mercimek, sinir sistemini dengede tutmakla, vücudu enerji sağlar.

Kakao: Doğal ve katkısız kakao, cilt sağlığı için çok önemlidir, güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi korur.

Hiç yorum yok: