reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Saçın çabuk uzaması için 10 etkili yöntem

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Saç hanım ve erkekler için çok önemli olduğunu bilerek, birçoklarının zamanında, diğerlerinin ise bir süre sonra bakım yapacakları gün ne zamansa ulaşıyor.


Modern zamanın talepleri dışı normal beslenme, ciddi iş programı ve diğer hususlara göre saçlarımız neredeyse günlük olarak olumsuz etkiye maruz kalıyor. Solgun renkli, parıltı, kırılgan ve uzun zaman uzanmayan saçlar birçokları için soruna dönüşüyor. Bu makalede size saçların sık uzatılması için neler yapmak gerektiğini sunuyoruz:

Böylece, 1. yöntem
Niasin (B3 vitamini, PP vitamini, nikosinamid) birçok saç bakım araçlarının içeriğinde vardır. Bu madde, uzanmanın güçlenmesi ve saçların güçlenmesine sorumludur. Adının sigarayla bir ilgisi yoktur. Onun sayesinde saçlar nemlenir, saç kökleri teşvik, kan dolaşımını artırır ve sonuçta saçların uzaması güçlenir. Bu madde ile yapılan kursu sona kadar geçen insanlar, 1 ayda saçların 4 cm artmasını diyorlar.

Kullanımı: 30 gün içinde nikotin asitli Ampülleri (günde 1 adet) saçların dibine sürmek gerekir. Sonradan 3-6 ay ara vermek önerilir.

2. yöntem
Bu listede hardal maskesi da ön sıralardadır. Hardal cildi ısıtarak, «yakan» hissediyor oluşturur ve saç soğanağına kan akımını sağlar.

Kullanımı: hardal tozu su ile karıştırılıp, saç diplerine sürülüp, duş kepi ile kapatılmış, saçta 15 dakikadan 40 dakikaya kadar saklanabilir bilir. Bu maskeye de yumurta sarısı ve yağ ilave edilebilir. Bu maskeyi haftada 1-2 kez olmak üzere, bir ay içinde yapmak gerekir. Sonradan 6 ay ara vermek önerilir.

3. yöntem
Zeytin ve hint yağı (kastorka) saç ların güçlendirilmesi ve uzatılması için hayırlı olan özellikleri ile hamiya tanıdıktır. Bu yağlar saçların dibinde uçlarına kadar sürmek, sıcak bir havlu ile kapatın ve 30 derecede tutmak gerekir. Bir ay içinde saçlarınız her uzadıgındada bu maskeyi kullanırsanız, sonucu göreceksiniz.

4. yöntem
Uzun saçlar istiyorsanız, o zaman rasionunuzdan bu vitaminleri ekleyin:

– B grubu vitaminleri (B3, B5, B6) saçların sağlığı için vazgeçilmezdir.

– Biotin – onun eksikliği saç dökülmesine neden olur.

– İnozit maddesi saçların gelişimi için mutlaktır. Buğday, ceviz, portakal ve yemişin içinde vardır.

– C vitamini kafa derisinin kan dolaşımını hızlandırır ve saç folikuluna yardımcı olur.

– E vitamini baş derisinin oksijenle zenginleşmesine, kan dolaşımının güçlenmesine neden olur.

– Çinko, saçların uzamasına neden olur ve bağışıklık koruma sağlar.

5. yöntem
Baş derisine de detoks gerekir. Trikolokların görüşlerine göre, baş derisinde toksinlerin birikmesi ve oksijen yetersizliği sonucu, deri atonik ve cansız olur. Dolayısıyla, soğanaqların kövrəkliyi artar ve sağlıklı saç üretim yapamıyorlar. Toksinleri üreten, folikülleri koruyan ve teşvik ürünleri kullanmanız önerilir. Birçok merkezlerde «kafa derisini detoksı” hizmeti sunuluyor. Ev ortamında ise bunu sadece detoks- şampununu kullanılarak edebilirsiniz.

6-yöntem
Saç uzaması için enerji gerekmektedir. Saç folikkulları ise bu enerjiyi organizmadan aldığına göre, uzun ve sağlıklı saçlara sahip olmak isteyenler dengeli beslenme rasionuna fikir verməlidirlə. Bu gıda rasionunun esasını ise protein oluşturur. Bu demektir ki, günlük besin rasionunuzdan: et, balık, yumurta, yoğurt, süt ve ceviz dahil edilmelidir.

7. yöntem
Mutlak olarak, şampuan, balsam, maske ve saç bakımı için kullanılan araçları baş cildinizin tipine uygun seçin. Aksi halde olmayan yerde yeni bir problem yaratmış olursunuz.

8. yöntem
Saçlara sürülünce, kafa derisini birkaç dakika masaj önerilir. Bu, saç folikullarını oksijenle sağlıyor. Saç fensiz kuruması daha iyi olur. Bunu hiç değilse yaz aylarında gerekir.

9. yöntem
Saç en bariz uzdılma yöntemi, onları 7-8 ay içinde kesmemektir. Fakat, pek rahat bir yöntem değil. Yani bu süre saçlara bakım 2 katı olmalıdır. Bu aylar boyunca mutlak olarak, maskeler, uygulandıktan sonra sürülen koruyucu ve besleyici sprey kremleden kullanmak gerekir. Bu yöntemle siz, hem saçların uzamasını tespit görəcəksini, ayrıca maskeler ve diğer vasitlerle saçlarınıza bakım yapmakla onlara sağlıklı ve güzel görkem vereceksiniz.

10. yöntem
Böylelikle son yöntem de ayrıca baş derisi ile ilişkilidir. Artık bilindiği gibi kafa derisi için iyi kan dolaşımı gerektiğinden, baş derisi sırayla folikkulara doğrudan etkiler yaptığından, içeriye aldığınız ürünlerden ek dış etkisi olan araçlara da el atabilir. Öyle ki, kozmetik araçları sayılan Ampuller dikkat edin. Bunlardan nane veya çay ağacı cevheri çok önerilir. Ayrıca saç gelişimini teşvik şampuanlar, baş derisinin pilinqi için kullanılan skrablar da kendi sonucunu göstermiş olacaklardır.

Hiç yorum yok: