reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Hamilelikte bebeğin zihinsel gelişimini artırmamız yolu

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Hamilelikte bebeğin zihinsel gelişimini artırmamız yolu ; Hamilelik süresince bebeğin sağlıklı dünyaya gelmesi için gerekenler hususunda her yerde konuşuluyor. Ancak en önemli olan bebeğin zihinsel gelişimi ve genel olarak bu konuda çok az bilgi verilir.

Uzmanlar kalıtsal genlerin bebeğin zeka düzeyini belirleyen en önemli faktör olduğunu söylüyorlar. Ancak buna rağmen, anne adaylarının bu gelişime katkı vermesi de mümkündür. Bebeğinizin beyin gücünün gelişmesi için aşağıdakileri bilmelisiniz:

Omega-3 Hamile anneler bebeklerinin zihinsel gelişimi için hafta boyunca 340 gr balık yemelidir. Ancak yüksek miktarda civa içeren tuna balığının yerine, somon, ringa balığı gibi cıva oranı az olan balıklar yerlerse, daha iyi olur. Bazı özel gıdaların içeriğinde de Omega-3 var, bu yüzden onlardan da yemeğinizi öneriyoruz. Hareketlilik hamilelik sürecinde eylemde bulunmak çok önemlidir. Egzersiz yapmak, cenine giden kan dolaşımını artırır ve besinlerin, oksijenin daha etkili taşınmasını sağlar. Hangi hareketleri ne kadar yapmak gerektiğini doktorunuza danışmadan yapmayın. Hormonlar Uzmanlar anne karnında tiroid hormonlarının ilk aşamadan itibaren faaliyette olmasının iyi göstergesi olduğunu söylüyorlar.

Yeterince aktif olmayan ve etkinliğini devam yaptırmayan tiroid bezin sahip annelerin doğurduğu bebeklerde IQ-nün yüzde oranı çok düşük olur. Stresten uzak durun Hamilelik sürecinde eşinizle sorunlarınız varsa, onlardan uzaklaşmaya ve hızlı çözmeye çalışın. Stres bebeğinizin zihinsel gelişimini olumsuz etkiler. Anne sütü önemli araştırmalar sonucunda anlaşıldı ki, en az 10 ay anne sütü alan çocuklar 18 aylıkken diğer çocuklara göre daha iyi gelişmiş olur. Balıkta bulunan Omega-3 gibi yağlar süte karışıyor ve bu da bebeğinize olumlu etkisi vardır. Günümüzde hazır alınan çocuk yemeklerinde bu yağlar olsa da, anne sütü henüz keşfedilmemiş yararlı katkıları mevcuttur.

Hiç yorum yok: