reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Saçlardaki Kepekten kurtarmanın sırrı

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Dikkat: Saçlardaki Kepekten kurtarmanın sırrını sunduk.Hayatınızın kabusuna dönüşen ve her yerde utanıp, sıkılmanıza neden olan kepek sorunundan bir türlü kurtulamıyor musunuz? Kullandığınız kepek karşıtı şampuan da fayda vermiyorsa, myansiklopedi.com sitesinin önerilerini dikkate almanızda fayda var. Sadece yiyip içdiklerinize dikkat etmekle bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Kepek kuru saç derisinin yada “sebore dermatit” adı verilen deri sorununun bir sonucu olabilir. Egzama, sedef hastalığı, Malasseziya gibi mantar hastalığı sırasında da kepek oluşabilir. Evde hazırlayacağınız ilaçlarla da Kepekten kurtulabilirsiniz.

Elma sirkesinin asit oranı cildinizin pH seviyesini değiştirir ve kepek oluşumunu zorlaştırıyor. Elma sirkesi ve suyu sprey şişesine doldurup karıştırın ve saçınıza sıkın. Saçlarınızı havluyla kapatıp 15-60 dakika bekletin, sonra saçlarınızı durulayın. Haftada 2 kez tekrarlayın.

Saç derinizi 2 çorba kaşığı limon suyu ile masaj yapın, sonra durulayın. 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı limon suyu karıştırın ve saçlarınızı bununla durulayın. Kepekleriniz yok olana kadar her gün tekrarlayın.

Tuzu elinize alın ve kuru olan saç derinize sıkın. Sonra yavaş yavaş saç derinizi masaj yapın. Kuru ve kepekli cildiniz sonra şampuanla yıkayabilirsiniz.

Sarımsağı ezip saç derinizi bununla ovalayın. Sarımsağın kokusundan kurtulmak için ezilmiş sarımsakla balı karıştırıp, saçlarınıza masaj yapın, sonra yıkayın.

10 damla zeytinyağı ile saçlarınıza masaj yapıp sarınız ve sabaha dek böyle tutun. Ertesi gün yıkayın. Kepekten daha çabuk kurtulmak için zeytin yağlı şampuan kullanın.Güzel kokusu olsan Hindistan cevizi yağı kepeğe karşı çok etkilidir. Yıkamadan önce 3-5 damla Hindistan cevizi yağı ile saçlarınıza masaj yapın ve 1 saat tutun. Sonra yıkayın.

2 adet aspirini ezip toz haline getirin ve her seferinde kullandığınız şampuanın bünyesine katın. Saçınızı bile 1-2 dakika. Sonra iyi durulayıb, yeniden şampuanla yıkayın.Her zaman kullandığınız şampuanın terkibine çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz.Saçlarınızı ıslatın sonra bir avuç kabartma tozuyla saçlarınızı ovalayın. Kabartma tozu kepeğe yol açan mantarı azaltır. Sonra saçlarınızı şampuanla iyi yıkayın. Önce saçlarınız karaya, ancak sonraki haftalarda saçlarınız doğal yağ salgılamaya başlayacak. Saçlarınız daha yumuşak ve kepeksiz olacak.Kepek sorununuz devam ediyorsa, öncelikle saçınızı şampunlayıp sonra ağız temizleme suyuyla saçlarınızı durulayın. Sonra saç kreminden kullanın.

Hiç yorum yok: