reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Bebek uyutmak

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Bebek uyutmak nasıl yapılır. Bebekleri uyutmak anne babalar ,için bazen işgence olabilir Bebekleri uyutmak için sizlere birkaç ip ucu vereyim

Göz teması 
Bebekleriizin gözlerine uzun süre bakmak çocuğun uyanmasına neden olur. Bu nedenle çocuğu yatırırken göz teasindan uzak durmaya çalışın.

Bebekleri uyutmadan önce Ilık duş aldırmak 

ılık su ve yumuşak sünger gibi rahatlatmaz ki?Uyku saatlerinden önce çocukları yıkayınca çocuklar daha iyi uyuyor.

Bebeklerinizle birlikte uyumak 
Yapılan araştırmalara göre valideyleri ile birlikte yatan çocuklarda özgüven daha yüksek ve daha az rahatsızlığa rastlandı. Birlikte yatmasanız da, beşik yatağa yakın olsun. Aynı yatakta küçük çocukla birlikte uyumak tehlikeli olabilir.
Gece beslenme 
Eğer bebek gece acıktığı için uyanıyor, onu yedirmek yatıştırmaya yardımcı olabilir. Acıktığı için uyandığını beklemek yerine, yatmadan önce onu iyice yedirin. Bazı araştırmalar göstermiştir ki, gece iyi yiyen çocuğun karnı tok olduğu için daha iyi iyi uyuyor.

Bebekleriniz rahat yatakda yatırmak

Yatağın içindeki ilave her şeyi çıkarın. Battaniye, oyuncak, hatta yatağın kenarındaki koruyucu da çocuğun boğulmasına neden olabilir. Yatak sert olmamalıdır.

Bebek uyutmak için güzel koku 
Bazı bebekler güzel kokuları severler. 1-2 damla lavanta yağını kağıt üzerine dökün ve yatağın yanına koyun. Lavantanın sakinleştirici özellikleri olmasına rağmen, 6 aydan küçük çocuklara koku kullanılmaması tavsiye edilmez.
Bebek uyutmak için Dokunun okşayın
Bebeği yatağa yavaşça uzatın. Karnına, koluna ve başına yavaşça dokunun. Bu dokunuş ona yakında olduğunuzu hissettirecek ve rahat yatamasına neden olacaktır.

Bebeğinizin Uyku saatini belirlemek
Aşırı yorgun bir çocuğu yatıştırmak çok zordur. Uyku saatlerinin olması çok önemlidir. Erken yatmak, erken yükselişine neden olmaz. Aksine zamanında ve iyi uyumaya yardım eder.

Bebek uyutmak için Gece giysisi nasıl olmalı
Renkli, güllü gece giysileri şirin görünse de, sentetik olduğu için çocukları rahatsız edebilir.Çocuklar için gece giysileri seçerken pamuktan olmasına dikkat edin. Çok bol yerine, eynine iyi oturan giysileri giydirin.
İdeal ısı 
Rahat uyumak için odanın ne çok sıcak ne de çok soğuk olması gerekir. Çocuklar için de aynı kural geçerlidir. Çocuk odaları için en ideal sıcaklık 18-21 C’dir.

Bebek uyutmak
Bebek uyutmak
Karanlık oda 
Çocuğun uyku saatlerinin geldiğini anlaması için oda karanlık edin. Lambayı kapatıp perdeleri çekin. Öğle ya da gece uykusundan uyandığı zaman perdeleri mutlaka açın ve güneşin ışığının odaya yayılmasından aradaki farkı hissetmesini sağlayın.
Uykudan önce masaj 
Yapılan araştırmalara göre küçük çocuklar uyku öncesi 15 dakikalık masaj ile, uykudan önce kitap okunan çocuklarla karşılaştırıldığında daha çabuk uykuya gidiyorlar. Çocuk yağı ile onu yavaşça masaj yapın.

Bebeginizi Öğlen uykusuna mutlaka yatırınız 
Öğle uykusunun anneye verdiği faydayı hiçbir şey ile mukayese edilemez. Çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi için öğle uykusu çok önemlidir. Öğle yatan çocuklar gece yatmayacağını düşünmek yanlıştır. Genellikle gündüzleri uyumayan çocuklar yorgun oldukları için geceleri rahat yatmıyor.
Gece bezi 
İslak bezler, geceleri çok rahatsız ediyor. Yüksek emme gücü olan ve bünyesinde krem olan bezlerle çocuklar gece bezi değiştirmeden rahat uyuyabilirler.
Bebek uyutmak için Biberon kullanımı
Gece emilen emzik çocuğu rahatlatıyor olabilir. Fakat ani ölüme de neden olabilir. Çocuğunuz yatan gibi biberonu hafifçe ağzından çıkarın. Hem de emzik ağzından çıktığında oyanmamasına alıştırmış olacaksınız.
Kundak 
Yeni doğan bebek anne karnında sıkılmış durumda olduğu için çocuğu kundalamak (çok sık olmamak koşulu ile) ana karnı hissi verip daha rahat uyumasına neden olacak.
Bebek uyutmak için hikaye anlatmak
Ne okuduğunuz önemli olmasa da, uykudan önce sizin sesinizi duymak onu rahatladar. Uykudan önce çocuklara kitap okumayı alışkanlık haline getirmek çok önemlidir.
Uyku işaretleri 
Bebeğin uykusuzluktan yıkılmasını beklemeyin. Gözünü ovuşdurması, esnemesi size uyku vaktinın geldiğini gösteren işaretlerdir. Bebeğin verdiği işaretlere dikkat ederek uyku saatlerini belirleyin.
Sesiniz 
Bebek daha anne karnında iken anne sesini öğrenir. Uykudan önce sakin ve hazin sesle ninni söyleyin.
Sessizlik 
Sessizlik her zaman yardım etmeyebilir. Ana karnında çocuk kalp atışlarını, ya da midenin sesine alışır. Bazı çocuklar sessizliği hoşlanmaya bilir. Yüksek sesler çocuğun uykusuna mani olmaz.
Bebek uyutmak öpüp koklamak dogrumu
Çocuğu öpüp bağrınıza basmak için bir bahane daha. Uykudan önce çocuğa dokunmak, kucaklamak ve öpmek kendini daha rahat yerde hissetmesine, sonuç itibari ile de daha uzun ve rahat uyumanın neden olabilir.

Hiç yorum yok: