reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kış aylarında saçlarınızı uzatmak için ipuçları

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Kış aylarında saçlarınızı uzatmak için ipuçları ; Kış mevsiminde saç uzatmak yaz ayına nazaran daha kolaydır. Bu yıl kış aylarında ne yapabilirim ki, yaza kadar saçlarım uzasın istiyorsanız, aşağıdaki yöntemleri kullanarak saçlarınızı kısa sürede uzatabilirsiniz.

Saçtaki kırıklıkları temizletin. Saç kırıklıkları saç tellerinin hava almasının önler ve saçları gücsüzleşdirir. Saçlarınızın sürekli uçlarını kesdirseniz, saçkıranlardan saçınız tahliye olur ve hızlı uzar.
Saç ın diplerini masaj yapın Saçınızı yıkayan zaman saçlarınızın diplerini masaj yaparak yıkayın. Masaj kan dolaşımını hızlandırır ve dolayısıyla da saçlarınız hızlı uzuyor.
Saçlarınızı temiz tutun Saçın diplerinin hava alması için saçlarınız temiz olmalıdır. Özelikle saçlar yağlı, kepekli ve kirli olunca saçlarınız nefes almıyor ve uzaması yavaşlar.
Saçlarınızın kurumasını önleyin Her gün şampuan kullanımı saçların kurumasına yol açıyor. Saç kuruması uzamasını önleyen önemli faktörlerden biridir. Eğer her gün yıkıyorsanız, şampunlamak yerine durulamağınız yeterlidir.
Saç bakım yağlarından kullanın Evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz veya apteklerden hazır şekilde saçlar için özel yağlar elde edebilirsiniz. Esasen bu yağlardan kullanın ki, saçlarınız nemli kalsın ve daha hızlı uzasın. İçeriğinde zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, gicitgen otu yağı, avokado yağı olan maskelerden kullanırsanız, saçlarınızın uzamasına faydalı olacaktır.
Doğru beslenme Gıdalardan alacağınız vitaminler, mineraller, proteinler ve yağlar saçlarınızı besler. Esasen C vitamini, riboflavin ve biotin saç uzamasında önemli bir rol oynar. Ayrıca A, D, E ve K vitaminleri vücudunuzun gelişimi için çok önemlidir. Saçlarınızın hızlı uzaması için yemeli olduğunuz gıdalar şunlardır: Kök, tuna balığı, fındık, badem ve yeşil sebzeler.
Saçlarınızı kimyasal maddelerden koruyun Fön ve düzleştirici gibi sıcak cisimler, renk, röfle, saçın renginin açılması saçların kırılmasına, dökülmesine ve ölmesine neden olan faktörlerdir. Saçlarınızın sağlığı için bu sayılan faktörlere ara verin ya da sadece mecbur kaldığınız takdirde çalışın.

Hiç yorum yok: