reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Yüz biçiminize göre saç kesiminizi belirleyin

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Yüz biçiminize göre saç kesiminizi belirleyin ; Yüzünüzün şekli hangisine daha uygun geliyor? Dairesel, kare, kalp şeklinde, yoksa oval? Elbette ki, herkesin yüz yapısı farklıdır. Bu yüzden de kendi yüzünüzü yukarıdaki biçimlerden hiç birine benzetmeye yapabilirsiniz. O zaman yüzünüzün şeklini belirlemek için aşağıdaki kayıtlara göz atın:

Yüzünüz hem uzun hem de geniştir? O zaman siz veya yuvarlak ya da kare yüz yapısına sahipsiniz.

Yüzünüzün uzunluğu genişliğinden daha fazlaysa, o zaman yüzünüzün yapısı oval biçimdedir.

Çeneniz keskin hattına ait veya kare formalıdırsa, o zaman yüzünü yapınız kare hesap edilir.

Çeneniz keskin formalıdırsa ve geniş alnınız varsa, büyük ihtimalle siz kalp şeklinde yüz yapısına sahipsiniz. Yüz yapısını net belli ettikten sonra sıra size en çok yakışan saç kesimi ni tercih etmektedir.

Yüz biçiminize göre saç kesiminizi nasıl olmalı
Kare yüz yapısı: Kare yüz dikkati güçlü çeneye ve sert çizgilere çekecek saç kesinleri ile daha güzel görünebilir. Buna alternatif olarak sert açılar dikkati gözlerinize ve dudaklarınıza çekmek için düzenlenmiş kesimlerle yumşaldıla olabilir. Çene çapındaki küt saç kesimi kare çenenin güzelliğini vurgulayarak yüze mükemmel bir şekil verir. Uzun ve dalgalı saçlar yüzdeki tüm formayı düzenli gösteriyor. Uzun, düz saçlar kare yüzle çelişki oluşturur, bu da ortaya çok güzel bir görüntü verir. Ayrıca yüzünüzün alt kısmına çok dikkat çekerek yüzünüzü daha geniş gösteren yüksek kısa saç kesimlerinden gençlerin kaçının.
Oval yüz şekli: Oval yüzünüze uygun katlı kesimi uygulayın. Oval yüzler bile kesimlerde mükemmel görünürler. Katlı kesim, çolkalı kesim, dalgalı saç düzeni uzun yüzlerin güzel görünmesine yardımcı olur. Çok uzun ya da çok kısa saç kesimindense, orta boy saç kesimi yüzünüzün daha az uzun görünmesini sağlar. Çolkalı, düz saç kesimi oval yüzlüler için güzel bir seçimdir. Bu saç kesimleri gözleri ortaya çıkarır ve keskin çenenizle yüzünüzü tamamlar. Omuz seviyesinde katlı kesim oval şekildeki yüzlerin en güzel kısımlarını ortaya çıkararak dikkati çeneye çekmeyi başarıyor. Eğer saçınızı kısa kestirmek istiyorsanız, çok kısa saç kesimi yerine bazı bölümlerin daha kısa, bazı bölümlerin ise daha uzun olduğu bir kesimi deneyebilirsiniz.
Kalp şeklinde yüz yapısı: Orta boy ve uzun saç kalp biçimindeki yüz için ideal bir seçimdir. Çenenin çevresindeki bölümü doldurarak yüzünüzde düzen yaratır. Bu yüz biçiminde yanağın altında biten katlar elmacık kemiklerini vurgular. Yandan ayrılan saç kesimleri ise gözleri ortaya çıkarır ve alnı daha küçük gösteriyor. Çolkalı, kısa saç kesimi zarif çenenizi ortaya çıkardığından ve gözlerin daha büyük görünmesine neden olduğundan kalp biçimindeki yüz için mükemmel bir seçim olabilir.
Yuvarlak yüz yapısı: Yüzünüzün yuvarlak ve yumuşak görünümünü ortaya çıkarmak için zarif saç kesimlerini seçin ve dağınık saç kesimlerinden gençlerin uzak durmaya çalışın. Orta uzunluktaki saç kesimleri yüzünü yapınıza uygun gelecektir. Kulaklarınızın altına düşen kısa kat saç kesimlerini de seçebilirsiniz. En uzun saç qatınız ise çenenizden bir-iki parmak aşağıda olmalıdır. Uzun kesimler de yüzünüzün etrafında mükemmel görünecektir. Çünkü uzun kesimler yüzünüzün daha uzun görünmesine neden olur. Yüzünüzün daireviliyi ile çelişki yaratmak için uzun dalgalı modeller uygulayın. Asimetrik saç kesimleri yuvarlak yüzlü kişiler için cesur ve güzel bir hareket olabilir. Uzun ve çolkalı saç kesimi yuvarlak yüzünüzün etrafında keskin hatlar yaratabilir. Küt saç kesimi de seçenekler arasındadır. Alma yanaklarınızı ortaya çıkaracak ve gözlerinizi daha büyük gösterecektir kısa saç kesimi de seçebilirsiniz

Hiç yorum yok: