reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Çocuk emziren annenin şikayetleri

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Çocuk emziren annenin şikayetleri

Bebek uyutmak  ; Çocuk emziren annenin şikayetleri
Çocuk emziren annenin şikayetleri ;Çocuk emziren anneler çoğu zaman belinin ağrımasına yakınıyorlar; onlar bunu herhangi bir hastalık belirtisi olarak kabul edip hatta çocuğa meme vermezler.
Belki anne gerçekten hasta, bu nedenle böyle durumlarda doktora başvurmak gerekir. Fakat çoğu zaman belin ağrımasına neden hastalık yok, emzireceği zaman annenin düzgün oturmaması, bazen de çocuğu sık sık veya çok emzirmesi. Anne çocuğu emzireceği zaman öne eğilip iskemlenin kenarına oturursa ve çocuk sallanırsa, annenin beli ağrıyacak. Sütten şişmiş iri meme bezleri sallanır, bu nedenle kadın bedenine doğru durumda vermiyor, bu da belin ağrımasına neden olur.
Belli ki, çocuk emziren annenin korkması veya asebileşmesi sütün miktarına etki etmektedir. Bazı durumlarda süt tamamen kesilebilir. Anne ne kadar sakin olursa, çocuk o kadar iyi emer. ama anneyi her türlü heyecandan, teşvişkden korumak da mümkün değildir. Ana herhangi bir alarm alındığında sütü azalsa da kalitesi kesinlikle değişmez. Böyle durumlarda süt yetmediğine göre veya annenin asabiliği çocuğa geçtiği için o da sinirleniyor. Süt yetmediğinde çocuğa ekstra süt vermek gerekir.
Bazı annelerde böyle bir yanlış fikir var ki, güya çocuklar emzirmek anneyi şişmanlatıyor, bu nedenle  Çocuk emziren anne emzirme rejimi yapar ise ve kendisine fikir verirse, kilo almaz.



Aybaşı
Kadınların çoğunda çocuk emzirme dönemde adet olmuyor, fakat bazılarında olur. Yanlış bir fikir vardır ki, kadında adet başladığında çocuğu döşden ayırmak gerekir. Aybaşı göre çocuğu döşden ayırmak doğru değildir. Aybaşı başladığında bazı annelerde süt salgısı azalır ve çocuk kendini rahatsız ediyor, ama bu 1-2 gün sonra geçip gidiyor. Anne çocuğu düzenli emzirirse, süt salgılanması da devam eder



Meme etrafında yara oluşmasını engellemek
Döşe düzenli ve iyi bakım gerekir. Henüz hamilelik döneminde meme gilelerine bakım yapmak çok önemlidir. Her gün memeyi sabunla yıkamak, meme gilelerini ve bunların etrafını temiz havluyla silmek gerekir. Bu, hem de hafif masaj olup, memeyi yumuşak tutar ve çatlamaya koymuyor.
Kadının memeleri çatlayıbsa veya yara acilibsa doktora başvurmak gerekir. Hekimin belirlediği tedaviden sonra da sağalmırsa, birkaç gün sütü sağmak ve döşü tamam Sağalandan sonra çocuğa vermek gerekir. Böyle durumlarda sütü tamam sağmak gerekir, çünkü meme tamam boşalmayanda süt salgılanması kesilebilir.

Hiç yorum yok: