reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Çocuk emziren anne nin yaşam tarzı

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Çocuk emziren anne ; Annenin hayat tarzı süt salgılanmasını etkiler. Çocuk emziren anne sağlıklı yaşam bulunursa, onun sütü çok olur. Çocuk emziren anne gereğince dinlenmelidir. Çalışan annelere doğum sonrası paralı izin verilir. Çocuk emziren anne imkan varsa doğumdan sonra 2 hafta tüm gün dincelmelidir. Böyle yaptığınızda güç ve emek yeteneği daha çabuk geri kazanılacak, süt salgısı artacaktır. Bundan sonraki 4 haftada da ana çok dinlenmelidir, ancak çocuğun bakımını kalmalı ve hiçbir ağır iş görmemelidir. Ana hasta değilse, doğumdan 7 hafta sonra ev işlerini görebilir, ama o zaman da ağır, işleri yapmak tavsiye edilmez.

Uyku
Çocuk emziren anne iyi etkilemektedir. Rüyayı öyle düzenlemek gerekir ki, çocuk emziren zaman kayıp uykunun bedeli çıksın. Gebelik, doğum ve çocuk emzirmek anneyi elden düşürüyor, bu nedenle o, çok dinlenmelidir. Ana yorgun olunca sütü az olur. Mezuniyet Zamanı bittikten sonra da ana çocuğu sütten ayırana kadar çok uyumaya çalışmalıdır.

Taze hava
Çocuk emziren anne sık sık temiz havada olmalıdır (kışın 1-2 saat, yaz aylarında ise bundan çok. Tespit edilmiştir ki, güneş ışınları süt salgısını artırır. Günde kararan zaman memeyi açmak, memenin ve meme çevresinin üstünü örtmek gerekir, çünkü bunların derisi çok zarifdir.Döş vezilerine ultraviyole ışınlar da (kuvars lambası) iyi gelir, bu ışınlar süt salgısını artırır.Kuvars lambası geçtiğinde de meme gilelerini örtmek gerekir.

Çocuk emziren anne ve spor
Çocuk emziren annenin sporla rahat meşgul olabilir; Fakat fazla yorulmamalıdır. Yüzmek çok faydalıdır, fakat yüzmeden önce ve sonra çok çay ya da su içmek gerekir ki, yüzer iken kaybedilen su miktarını telefi edebilsin. Özel hijyene ciddi özen göstermek gerekir. Suda yüzdükten sonra meme bezleri sabunla ve temiz su ile iyice yıkanır. Memeleri sürtmemesi için yıkama kostümüne yumuşak kumaştan astar tikilse iyi olur.

Çocuk emziren anne ne yemelidir? 
Daha önce yediği ve midesine zarar getirmeyen şeyleri. O, lahana, bezelye, tuzlu salatalık ve biber haşlıyorsa, yiyebilir. Anaya zararlı olmayan şey çocuğa da zararlı değildir. Çocuk emziren anne istediği kadar yiyebilir. Suyu azaltmak olmaz, ayrıca çok içmek de olmaz. Çoklu çiğ veya suda pişmiş sebze ve meyve yemelidir. Anne süt içmekten hoşlanıyorsa, günde 1 l kadar süt içebilir, ayrıca süt ürünleri: kaymak, peynir, peynir, kefir vb. de yiyebilir. Çocuk emziren anne süt ürünleri hoşlanmıyorsa, çok et ve yumurta yiyebilir. Anne ne kadar iyi yese, sütü bir o kadar fazla olur.

Çocuk emziren annenin aşırı kilo almamaya çalışmalıdır, ona göre de o ekmeği, hamur çöreklerini, tatlıyı ve yağı azaltır.
Çocuk emziren annenin vücuduna çok sıvı gerekir, bu yüzden. de o çok sıvı içmelidir. Meyve suyu, taze meyve yemelidir, su veya açık çay içebilir, her çocuğu emzirmeden önce bir bardak çay veya meyve suyu içmek önerilir. Fakat bu suyu olmamalı, çünkü suyu onun iştahını bozabilir. Sıvıyı de ana yemek olarak, istediği kadar içebilir. Çok fazla içmek kadının vücudu zarardır.
Papirosu tergide bilmeyen anne günde 2-3 sigaradan fazla içmemelidir, çünkü nikotin sütle çıkıyor. Çocuğu döşden ayırana kadar sigarayı bırakmak önerilir.



Çocuk emziren anne nasıl İlaç kullanmalı
Çocuk emziren bazı anneler süt salgılanmasını olumlu etkileyen çeşitli ilaç içerler. Mevcut ilaçların hiçbiri gerekli sonucu vermiyor.
Çocuk emziren annenin doktora danışmadan hiçbir ilaç içmemeli. Bu ilacın düzenli, uzun süre içilmesine de geçerlidir. İlaçların bir bölümü sütle çıkıyor ve çocuğa zarar verebilir. Çocuk emziren anne bir tablet ağrı kesici ilaç (örneğin, diş ağrısında) içerse, bu, çocuğa zarar vermez, fakat düzenli olarak çeşitli ilaçlar kullanılması (sakinleştirici, uykuilacı vb.) Çocuğun sağlığı için korkunç tehlikelidir.

Çocuk emziren annenin, ilacını ancak doktor tayin ettiğinde kabul edilebilir, işletme ilaçları vücudun fazla su kaybetmesine neden olur ki, bunun sonucunda da süt salgılanması azalır. Çocuk emziren anne sağlıklı yaşam tarzı geçiriyorsa ve düzgün gidalanırsa, müshil ilacı almasına gerek yok. Sık sık kabız olursa, lavman koymak daha iyidir. Kabız olunca vazelin yağı içmek önerilir. Bu mineral yağ bağırsaklardan sorulmayıb dışkısı ancak yumuşatır ve bağırsakların gevşemesine yardımcı olur.

Hiç yorum yok: