reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kadınlar saçlarını neden kestiriyor

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Kadınlar saçlarını neden kestiriyor; Kadınların depresyon ya girdiği zaman koşarak saç ustalarının yanına gidip saçlarını kesdirdigini bilmeyen yoktur. Üstelik birçoğumuz ilerleyen günlerde pişman olacağımızı bile bile yapıyoruz bunu. Ama bazen o ilk makas hareketinin insanı nasıl rahatlatdığını birçokları bilmez. Sinirimizi saçlarımızdan çıkarırız.

Kuaförümüz saç keserken üzerimize giyindirdiyi o önlüklerin üzerinden kayıp yere dökülür saçlarımız, diğer yandan da süpürülen saçlarımıza son kez göz soktuk, aynadaki görünüşümüzün değişimi mutluluk getirir. Peki kadınların depresyon sırasında saçlarını neden kesdirmesi ile hiç maraqlanmısınızmı? Kadınların saç kesdirme nedenleri nelerdir? Bunun nedenleri arasında ilk sırada değişiklik yer alıyor. Kadınlar eynilikden hoşlanmayan varlıklardır. Bu nedenle her yeni değişiklik onlar için yeni bir başlangıç anlamına gelir.

Saçlarından sıkılan kadınların da yine saç kesdirme kararı alabileceğini ve ayrıca saçları zarar hanımların da onlardan kurtulmak için saçlarını kesdireceyini dikkate sunmakta yarar var. Kadınların saç kesdirme nedenleri tabii ki, yukarıda sayılan maddelerle sınırlı değildir. Başkalarının dikkatini çekmek isteyen kadınların da saçlarını kesdirmesi bilinmektedir. Hoşuna giden bir modeli saçlarında uygulamak istediği için saçlarını kestiren, daha bakımlı görünmek isteyen kadınlar da birdenbire saçlarını kesdirmeye karar verebilir.

Uzun yorucu çalışma süresi olan kadınlar saç güzelliği ile uğraşmak istemedikleri için de saçlarını kestirebilir bilirler. Bunların yanında yazımızın başında belirttiğimiz gibi depresif bir dönemin başlaması da saç kesdirme nedenleri arasındadır. Yeni ve bakımlı saç düzeni kadınların kendine güvenini artırdığından stresli dönemlerini ötüşdürmek için bu yola el atan kadınların sayısı da yeteri kadardır.

Hiç yorum yok: