reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Mutlu çocuk terbiye etmenin yolları

Yazar fotoahmet 26 Mayıs 2018 Cumartesi 0 yorum
Mutlu çocuk terbiye etmenin yolları ; Çocukların mutlu, neşeli ruhsal durum, psikolojik sağlıklı büyümeleri için anne nasıl davranmalıdırlar?

Çocuklarınıza var olduğu gibi kabul edin. Başarılar, başarısızlıkları, başardıklar ve başaramadıkları için evladınızı deyerlendirmeyin. Onlar sizin bir parçanız. Onları oldukları gibi sevip değer verin. Gelişimi için elinizden gelenleri ederek ona destek olun. Mutlu çocuk terbiye etmenin yolları

“Herkesten iyi olsun” ifadesinden uzak olun. Her açıdan gelişmesi için gerekli yönlerde desteğinizi verirken “sen herkesten iyi olmalısın” diye evladınıza psikolojik gerginlik yaşatmayın. Başarması için destek olun, fakat bu zaman evladınıza baskı yapmayın.
Kendisini arkadaşları, çevredeki arkadaşları ile karşılaştırıldığında etmemesini öğretin. Karşılaştırma yaparken çocukta özüne iman hissinin aşağı inmesi veya aşırı özgüven vb. gibi duygular yaşanabilir.

Çocuklarınıza sevmeyi öğretin. İnsanları, hayvanları, bitkileri, doğayı vb.

Ona olan sevginizi göstermekten çekinmeyin. Onun bu bölüm her zaman ihtiyacı var. Onu koşulsuz sevdiğinizi, sizi hirslendirdiyi zaman da, bir şeyi yapmayı yapamayacağın da – her zaman sevdiğinizi ona hissettirin.
Evladınızın yaptığı çalışmalara, hislerine saygı yanaşın. Sizin için çok basit görünen bir mesele onun için oldukça önemli olabilir.

Ona inandığınızı hissettirin. Size sadece doğru danışacağına inandığınızı ona bildirin.

Yaptığı hatalara göre ceza alibsa demek ki, artık bu hatalarını unutmağınız gerekir. Geçmişte yaptığı hataları tekrar -tekrar hatırlatmağınız yanlıştır.

Çocuklarınıza değerli olduğunu hissettirin. Evladınıza değer verin.

Evladınızla ilişkin karar verirken onların da görüşlerini bildirmesine izin verin.

Hiç yorum yok: